0
May 29, 2011 in all

TOMMY HILFIGER

ΤΗ ΜΟΔΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ, ΤΟ ΣΤΙΛ ΟΧΙ!

«A piece of the American pie». Είναι ίσως ο πιο αντιπροσωπευτικός χαρακτηρισμός για τον Tommy Hilfiger, τον σχεδιαστή που κατέκτησε ολόκληρο τον κόσμο με ρούχα και αξεσουάρ που στο στιλ, στα χρώματα, στο ντιζάιν τους είχαν πάντα -σαφείς ή υπαινικτικές- αναφορές στην αμερικανική κουλτούρα. Τη μουσική, τον τρόπο ζωής, τους «ήρωες», τους πρωταγωνιστές αλλά και τους κομπάρσους της. Ωστόσο, ο «σωματοφύλακας» του American chic έχει ιδιαίτερη αδυναμία στην Ελλάδα που πριν από δέκα χρόνια διάλεξε ως τη δεύτερη ευρωπαϊκή χώρα για να ανοίξει υποκαταστήματα της φίρμας του. Πέρυσι η μπουτίκ Tommy Hilfiger συμπλήρωσε δέκα χρόνια λειτουργίας στην Ελλάδα και ο αμερικανός σχεδιαστής, στην πρώτη επίσκεψή του στη χώρα μας επιβεβαίωσε απόλυτα την καλή ιδέα που είχε για τους Έλληνες.


Επιτυχία είναι να αγγίξεις τα όνειρά σου. Και σίγουρα κάτι σχετικό με την ευτυχία και όχι μόνο με τη διάκριση


1. Τα ρούχα σας έχουν ένα πολύ αναγνωρίσιμο στιλ που δεν επηρεάζεται ιδιαίτερα από τις τάσεις της κάθε σεζόν και σας δίνουν τη δική σας στιλιστική ταυτότητα. Μέσα σε αυτά τα χρόνια όμως πώς έχει διαμορφωθεί και ανανεωθεί το «στιλ Hilfiger» ώστε να φαίνεται πάντα καινούργιο;

Από το ξεκίνημα της καριέρας μου, φτιάχνω αθλητικά ρούχα, αυτά που κι εγώ ο ίδιος θέλω να φοράω. Και προσπαθώ να συνδυάσω αυτήν τη στιλιστική ταυτότητα, που είναι «classics with a twist» με την δική μου προσωπικότητα. Παράλληλα επιδιώκω να ικανοποιώ και τους φίλους της Tommy Hilfiger, οι οποίοι έρχονται στα καταστήματά μου για να βρουν την «τελευταία λέξη» της μόδας στην αθλητική ένδυση. Κάθε σεζόν λοιπόν βρίσκω καινούργιους τρόπους για να ανανεώνω τις συλλογές μου χωρίς να απομακρύνομαι από το στιλ μου.


2. Με τίποτα δεν θα έλεγε κανείς ότι τα ρούχα σας χαρακτηρίζονται από ethnic στοιχεία, αλλά σε αυτή την εποχή της παγκοσμιοποίησης, τόσο οικονομικής όσο και πολιτιστικής, πόσο σας επηρεάζουν οι ενδυματολογικές ιδιαιτερότητες των χωρών που λειτουργούν τα καταστήματά σας;

Ο κόσμος που μπαίνει σε ένα κατάστημά μου, οπουδήποτε στον κόσμο κι αν βρίσκεται, αναζητά το συγκεκριμένο στιλ. Για περισσότερα από 20 χρόνια τα κλασικά αμερικάνικα αθλητικά ρούχα έχουν γίνει η πηγή των δικών μου «classic with a twist» δημιουργιών, που προορίζονται για τον σύγχρονο άντρα και τη σύγχρονη γυναίκα. u924 Με πάνω από 900 καταστήματα ανά τον κόσμο λοιπόν, νιώθω υπερήφανος που μπορώ να προσφέρω στους φίλους της Tommy Hilfiger τα κλασικά και άνετα αμερικάνικα ρούχα.


3. Ποια είναι η διαφορά μεταξύ μόδας και στιλ;

Το στιλ είναι μια αξία διαχρονική. Κάτι που ή το έχεις ή δεν το έχεις. Η μόδα είναι κάτι που βρίσκεται σε διαρκή κίνηση. Κάτι που συνεχώς αλλάζει. Ως προς τη μόδα μπορείς να εκπαιδευτείς. Ως προς το στιλ, αν δεν το έχεις έμφυτο, δεν το μαθαίνεις ποτέ. Το στιλ είναι απόλυτα συνδεδεμένο με την αισθητική, το γούστο. Η μόδα, όχι. Και, το σημαντικότερο, τη μόδα μπορείς να την αγοράσεις. Το στιλ, όχι.


4. Το 2008 επισκεφθήκατε για πρώτη φορά την Ελλάδα, την δεύτερη Ευρωπαϊκή χώρα στην οποία έχετε λανσάρει τις συλλογές σας, με αφορμή την επέτειο των δέκα χρόνων λειτουργίας του καταστήματος Tommy Hilfiger στην Κηφισιά (Λεβίδου 16). Και πριν από μία δεκαετία είχατε αναφέρει πως η Ελλάδα είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες αγορές. Ποια πιστεύετε ότι είναι η ματιά των Ελλήνων στην μόδα και το στιλ;

Οι Έλληνες έχουν μία υπέροχη αίσθηση για τη λεπτομέρεια και την ποιότητα συνδυασμένη με αυτό που λέμε «joie de vivre». Αυτό είναι και το στοιχείο τους που πάντα θαύμαζα. Άλλωστε η Ελλάδα είναι μια πολύ όμορφη χώρα γεμάτη από ζωή και ιστορία.


5. Ταλέντο, ομαδική δουλειά, όραμα, τύχη, πείσμα, σκληρή δουλειά, επιχειρηματικότητα και marketing. Εάν έπρεπε να βάλετε τα παραπάνω στοιχεία σε μια σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με τον βαθμό που σας επηρέασαν στην κατάκτηση της επιτυχίας, ποια θα ήταν αυτή;

Τα στοιχεία αυτά είναι όλα πολύ σημαντικά και έχουν όλα οδηγήσει στην επιτυχία μου. Αυτό που πιστεύω είναι πως ο καθένας μας φτιάχνει την δική του τύχη, η οποία και αποτυπώνεται στην σκληρή δουλειά προκειμένου να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας.


6. «Dreaming» είναι το όνομα του καινούργιου γυναικείου αρώματος του οίκου σας. Ποιό είναι το επόμενο όνειρο που θέλετε να πραγματοποιήσετε;

Το όνειρό μου είναι να συνεχίσει η καλή πορεία της εταιρείας μου προσφέροντας προϊόντα ποιότητας. Σε αυτή τη δουλειά αλλά νομίζω και στην οποιαδήποτε, ποτέ δεν μπορείς να πεις πως έχεις φτάσει σε ένα σημείο στο οποίο μπορείς να σταματήσεις. Για να υπάρχει η εξέλιξη σε μια επιχείρηση θα πρέπει να έχουμε συνεχώς καινούργιες ιδέες και να δεχόμαστε νέες προκλήσεις. Η εξέλιξη είναι αυτή που θα σε κάνει να διατηρηθείς και να προχωρήσεις.


7. Με αφορμή τους τίτλους των βιβλίων σας, («Rock style», 1999 και «New England Style», 2003) σε ποιο από τα δύο στιλ βρίσκεστε πιο κοντά σήμερα;

Νιώθω εξίσου άνετα και με τους δύο αυτά στιλ, καθώς υπάρχει και μία ισορροπία ανάμεσά τους. Η αθλητική συλλογή στηρίζεται περισσότερο στην παράδοση και στο «New England » στιλ ενώ η συλλογή Hilfiger Denim έχει σίγουρα πιο ροκ στοιχεία.


8. Μετά από μία τόσο επιτυχημένη πορεία στην βιομηχανία της μόδας, ποιό θεωρείτε το μεγαλύτερο επίτευγμά σας;

Μετά από τη γέννηση των παιδιών μου, θεωρώ πως οι σημαντικότερες στιγμές στην καριέρα μου είναι τρεις. Η πρώτη, όταν ήμουν ακόμη μαθητής λυκείου στην Νέα Υόρκη και πουλούσα jeans με… κατάστημα το πορτ μπαγκαζ του αυτοκινήτου μου. Η δεύτερη είναι όταν είδα το όνομά μου να φιγουράρει στην Times Square ανάμεσα στα μεγάλα ονόματα της μόδας, όπως του Ralph Lauren, του Calvin Klein και του Perry Ellis. Αυτή ήταν και μία στιγμή – σταθμός για την πορεία μου γατί ο «θόρυβος» που δημιουργήθηκε από την διαφήμιση με «έβαλε στον χάρτη» απευθείας. Τέλος, σημαντική στιγμή θεωρώ και την ίδρυση του «The Tommy Hilfiger Corporate Foundation» τον Δεκέμβριο του 1995, μέσα από το οποίο έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε στην κοινωνία. Θα ήθελα επίσης να μοιραστώ μαζί σας τον ενθουσιασμό μου για το ξεκίνημα του νέου καταστήματός μας στην Πέμπτη Λεωφόρο της Νέας Υόρκης από τον Σεπτέμβριο του 2009 που φιλοδοξούμε να αποτελέσει τη ναυαρχίδα των καταστημάτων σε μία από τις πιο πολυτελείς και διάσημες λεωφόρους παγκοσμίως. Σίγουρα λοιπόν αυτό είναι ένα ορόσημο στην καριέρα μου και μία ακόμα σημαντική στιγμή για να θυμάμαι.


9. Τι είναι για σας η επιτυχία;

Να αγγίξεις τα όνειρά σου. Και σίγουρα κάτι σχετικό με την ευτυχία και όχι μόνο με τη διάκριση.
0.0/60votes
Voting statistics:
RatePercentageVotes
60%0
50%0
40%0
30%0
20%0
10%0
Click to share thisClick to share this