0
January 9, 2014 Posted by harry davlas in

ERNST YOUNG «Entrepreneur of the Year" 2013 Markos Veremis

«Ο κ. Μάρκος Βερέμης Έλληνας «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» 2013»

Με την ανάδειξη του κ. Μάρκου Βερέμη, Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της Upstream Α.Ε., ως τον Έλληνα «Επιχειρηματία της Χρονιάς» για το 2013, ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός που οργάνωσε, για τέταρτη φορά, η ΕΥ Ελλάδας.

Ο θεσμός, του Έλληνα «Επιχειρηματία της Χρονιάς» σκοπό έχει να προαγάγει την επιχειρηματικότητα και να ενδυναμώσει τους δεσμούς της με την ελληνική κοινωνία. Παράλληλα, στοχεύει στην τόνωση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην καινοτομία.

Ο κ. Μάρκος Βερέμης ως Έλληνας «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» 2013 θα διαγωνιστεί με τους νικητές του αντίστοιχου βραβείου από 50 περίπου χώρες, για τον τίτλο του «World Entrepreneur Of The Year» που θα διεξαχθεί στις 6 με 8 Ιουνίου του 2014 στο Monte Carlo.

Οι νικητές των επιμέρους κατηγοριών που αναδείχθηκαν, μετά από απόφαση της 9μελούς Κριτικής Επιτροπής με πρόεδρο τον κ. Σπύρο Θεοδωρόπουλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Chipita A.E. είναι:

  • Ο κ. Ευάγγελος Σπανός, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Βιοϊατρική Α.Ε., έλαβε το βραβείο «Αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας».
  • Ο κ. Θεόδωρος Πασχαλίδης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Grantex Α.Ε., έλαβε το βραβείο «Διεθνώς αναπτυσσόμενος επιχειρηματίας».
  • Ο κ. Μάρκος Βερέμης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Upstream A.E., έλαβε το βραβείο «Δυναμικά αναπτυσσόμενος επιχειρηματίας».
  • Ο κ. Σταύρος Ανδρεάδης, Πρόεδρος, Όμιλος ΣΑΝΗ Α.Ε., έλαβε το βραβείο «Πρωτοπόρος επιχειρηματίας».

Την τελετή βράβευσης, η οποία πραγματοποιήθηκε, χθες, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τίμησαν με την παρουσία τους περισσότεροι από 400 εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας.

Μιλώντας στην χθεσινή εκδήλωση ο κ. Πάνος Παπάζογλου, Διευθύνων Σύμβουλος της EY Ελλάδας, επεσήμανε ότι: «Σε έναν κόσμο που αλλάζει, ο επαναπροσδιορισμός οικείων, αλλά ενδεχομένως αναποτελεσματικών προσεγγίσεων, καθίσταται επιτακτική ανάγκη. Πιο συγκεκριμένα στο επιχειρηματικό πεδίο, πρέπει να «ξεκολλήσουμε» από το παρελθόν, να αφήσουμε πίσω τα ξεπερασμένα μοντέλα επιχειρείν που δεν αποδίδουν πια και να χαράξουμε νέες επιχειρηματικές δομές, που συνάδουν με τις ανάγκες της χώρας. Στην πορεία της αναζήτησης του φετινού Έλληνα «Επιχειρηματία της Χρονιάς», αλλά και μέσα από τη μακρόχρονη εμπειρία της καθημερινής συνεργασίας μας με κορυφαίους επιχειρηματίες στην Ελλάδα και τον κόσμο, είδαμε στην πράξη, ότι η έννοια του σύγχρονου επιχειρηματία ξεπερνά κατά πολύ τον παραδοσιακό ορισμό, που τον συνέδεε σε μεγάλο βαθμό με την έννοια του κέρδους. Ο σύγχρονος Έλληνας επιχειρηματίας δημιουργεί αξία προς όφελος όλων, με νέες θέσεις εργασίας, με καινοτόμες λύσεις και προϊόντα, νέες δράσεις, σε νέες αγορές».

Ο νικητής του διαγωνισμού Έλληνας «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» 2013 κ.Μάρκος Βερέμης παραλαμβάνοντας το βραβείο του, δήλωσε ότι: «Η βράβευση τιμά, ιδιαίτερα τους συνεργάτες μου κι εμένα προσωπικά. Η υψηλή ποιότητα της κριτικής επιτροπής προσδίδει ακόμα μεγαλύτερη αξία στην σημερινή διάκριση. Είχα την τύχη να ακολουθήσω μια κάθε άλλο παρά μοναχική πορεία στο χτίσιμο της Upstream. Ξεκινήσαμε σαν μια μικρή ομάδα εικοσάριδων με το όραμα να δημιουργήσουμε μια από τις καλύτερες εταιρείες τεχνολογίας mobile marketing στον κόσμο - κάτι ιδιαίτερα φιλόδοξο και σπάνιο για την Ελλάδα του 2002. 12 χρόνια αργότερα, με παρουσία πλέον σε 40 χώρες, και ηγετική θέση στον τομέα μας παγκοσμίως, παραμένουμε μια πολύ δεμένη ομάδα, με ακμαίο ηθικό, υψηλό ήθος και ακόμα μεγαλύτερα σχέδια για το μέλλον. Πάνω απ’όλα οι άνθρωποι της Upstream αντιμετωπίζουν τις επιτυχίες με σεμνότητα και τις αποτυχίες με πίστη. Τους ευχαριστώ πολύ».

Στην ομιλία του ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος, ως Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη σωστή και άρτια οργάνωση του διαγωνισμού και απευθυνόμενος στους νικητές είπε, χαρακτηριστικά, ότι: «βραβεύεστε με μοναδικό κριτήριο επιλογής αυτά που κάνατε, τις μάχες που δώσατε, τις νίκες που επιτύχατε στη ζωή σας, την προσωπικότητα που διαθέτετε και την απασχόληση που δημιουργήσατε. Εσείς εκπροσωπείτε την Ελλάδα. Την Ελλάδα που δημιουργεί, που αγωνίζεται, που πληρώνει φόρους, που προκόβει, κι αντιστέκεται στην αναξιοκρατία, στον κρατισμό, στην διαφθορά, στον εύκολο πλουτισμό, στην ισοπέδωση των πάντων και στο όνειρο του δημοσίου».

Σύντομα βιογραφικά σημειώματα των βραβευθέντων

«Αυτοδημιούργητος Επιχειρηματίας» 2013:

Ευάγγελος Σπανός, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Βιοϊατρική Α.Ε.

Ο κ. Ευάγγελος Σπανός, μεγάλωσε στη Σίνδο της Θεσσαλονίκης. Καταγόμενος από αγροτική οικογένεια, από νωρίς είδε το πανεπιστήμιο ως μονόδρομο για την έξοδο από τις δυσκολίες της εποχής. Αποφοίτησε από την Ιατρική σχολή και έχοντας παντρευτεί και αποκτήσει ήδη ένα παιδί, το 1972 φεύγει με υποτροφία για μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία, χωρίς καν να γνωρίζει τη γλώσσα. Τελικά έμεινε για 8 χρόνια, αποκτώντας ένα Master στη βιοχημεία και ένα διδακτορικό στην εργαστηριακή ενδοκρινολογία.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, ιδρύει το πρώτο στο είδος του ενδοκρινολογικό εργαστήριο στη χώρα. Πρώτοι εφάρμοσαν τον κλινικό ποιοτικό έλεγχο και την πλήρη αυτοματοποίηση των εργαστηριακών εξετάσεων, το οποίο συνέβαλε στην εντυπωσιακή ανάπτυξη της εταιρείας. Σήμερα, αποτελεί ηγέτιδα εταιρεία παροχής ιατρικών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης στην Ελλάδα και ένα από τα πιο σύγχρονα ιατρικά εργαστήρια στην Ευρώπη.

Η αρτιότητα του εξοπλισμού, η επιβεβαιωμένη αξιοπιστία των αποτελεσμάτων και η διεθνής αναγνώριση καταδεικνύονται από στρατηγικές συνεργασίες, όπως με τον κορυφαίο ιατρικό οργανισμό των ΗΠΑ, MayoClinic, τη General Electric Healthcare και τη Roche Diagnostics.

Σήμερα, ο Όμιλος Βιοϊατρική έχει 26 διαγνωστικά κέντρα σε Θεσσαλονίκη και λεκανοπέδιο Αττικής, 3 ιδιόκτητες κλινικές και 3 οδοντιατρεία , που δέχονται πάνω από 2εκ. επισκέψεις το χρόνο, με περισσότερους από 2.000 εργαζομένους, εκ των οποίων 400 είναι ιατροί. Προσφέρει τις υπηρεσίες του σε περισσότερες από 400 εταιρείες, είτε απευθείας, είτε μέσω ασφαλιστικών προγραμμάτων, αυξάνοντας αισθητά τα μερίδια αγοράς.

Ο κ. Ευάγγελος Σπανός είναι παντρεμένος και έχει δυο παιδιά

«Διεθνώς Αναπτυσσόμενος Επιχειρηματίας» 2013:

Θεόδωρος Πασχαλίδης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Grantex Α.Ε.

Ο κ. Θεόδωρος Πασχαλίδης γεννήθηκε στην Αθήνα. Μετά το Λύκειο συνεχίζει τις σπουδές του ως Μηχανολόγος Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο του Coventry στη Μεγάλη Βρετανία. Αρχίζει να απασχολείται από νεαρή ηλικία στην οικογενειακή επιχείρηση παραγωγής εξαρτημάτων φρένων οχημάτων. Ύστερα από την αιφνίδια απώλεια του πατέρα του, στην ηλικία των 27 ετών, αναλαμβάνει μαζί με τα αδέλφια του, τα ηνία της εταιρείας Grantex A.E.

Εξ’ αρχής, στρατηγική επιλογή του υπήρξε η προσήλωση στην ποιότητα και η έντονη εξωστρέφεια. Έτσι, παρ’ όλες τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, κατορθώνει να μετατρέψει μέσα σε 10 περίπου χρόνια μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση σε μια κατεξοχήν εξαγωγική εταιρεία.

Πλέον, η Grantex, μία από τις λίγες επιχειρήσεις του κλάδου που έχουν απομείνει στην Ευρώπη και η μοναδική στο συγκεκριμένο αντικείμενο στην Ελλάδα, έχει συνάψει στρατηγικές συνεργασίες με σημαντικές εταιρείες παγκοσμίως στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Σήμερα εξάγει σε περίπου 40 χώρες, από τη δυτική και την κεντρική Ευρώπη, έως τις Αραβικές χώρες, τη Ρωσία και την Κίνα. Η εταιρεία ενισχύει σταθερά την εξωστρέφειά της, ανοίγοντας συνεχώς νέες αγορές, προσβλέποντας στις περιοχές της Αφρικής και της ευρύτερης Ασιατικής ζώνης.

Η εξωστρέφειά της αποτυπώνεται και στα οικονομικά της αποτελέσματα, όπου το ποσοστό των εξαγωγών στο συνολικό κύκλο εργασιών ανέρχεται σχεδόν στο 80% για το 2012. Η  αύξηση δε του τζίρου για το 2013 αναμένεται στο 20%.

Ο κ. Θεόδωρος Πασχαλίδης είναι παντρεμένος και έχει δυο παιδιά.

«Δυναμικά Αναπτυσσόμενος Επιχειρηματίας» 2013

Μάρκος Βερέμης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Upstream A.E.

Ο κ. Μάρκος Βερέμης, γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών και των πανεπιστημίων του Warwick και της Οξφόρδης. Άρχισε την καριέρα του σε διαφημιστικές εταιρείες στο Λονδίνο. Στα τέλη του ’90, και ενώ άνθιζε το internet και το digital marketing, ο ίδιος είδε την προοπτική του mobile marketing. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την αγάπη του για δημιουργία, τον ώθησε να ιδρύσει μια εταιρεία παραγωγής λογισμικού για την αξιοποίηση του κινητού ως μέσου marketing.

Εξ’ αρχής, στρατηγική επιλογή του κ. Μάρκου Βερέμη αποτέλεσε η συνεργασία τόσο με πολυεθνικές εταιρείες καταναλωτικών προϊόντων, όσο και με τους μεγαλύτερους παρόχους κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως. Με γνώμονα την προσήλωση στις αναδυόμενες αγορές, τον εντοπισμό ευκαιριών και το ανθρωποκεντρικό management, σήμερα η εταιρεία δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 40 χώρες.

Αν και η επιχείρηση έχει την πλειοψηφία των εργαζομένων της στην Αθήνα, απευθύνεται σε μια παγκόσμια αγορά. Έχει γραφεία σε Αγγλία, Ιταλία, Ρουμανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Βραζιλία και Νιγηρία. Ο κύκλος εργασιών από το εξωτερικό αγγίζει το 99% του συνόλου.

Η εταιρεία Upstream έχει επιτύχει σημαντική βελτίωση της κερδοφορίας της, ενώ εμφανίζει εντυπωσιακή ανάπτυξη κατά την τελευταία πενταετία.

Τέλος, η επιχειρηματική του δραστηριότητα δεν περιορίζεται στο mobile marketing, καθώς είναι θερμός υποστηρικτής και συμμετέχει ενεργά σε αρκετά start-ups.

Ο κ. Μάρκος Βερέμης είναι παντρεμένος και έχει δυο παιδιά.

«Πρωτοπόρος Επιχειρηματίας» 2013

Σταύρος Ανδρεάδης, Πρόεδρος, Όμιλος ΣΑΝΗ Α.Ε.

Ο κ. Σταύρος Ανδρεάδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής και της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ενώ έχει λάβει μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών από το Πολυτεχνείο του Βερολίνου. Ο κ. Ανδρεάδης, μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον καθοριστικό για τη μετέπειτα πορεία του, δουλεύοντας μαζί και πλάι στον πατέρα του στην ξενοδοχειακή τους μονάδα στη Χαλκιδική.

Το 1993 αναλαμβάνει την προεδρία, και με εφόδια την πίστη του στη δυναμική του ελληνικού τουρισμού και την αφοσίωσή του στην ποιότητα και την αισθητική, πήρε τη στρατηγική απόφαση να στοχεύσει σε ένα πολύ πιο ποιοτικό τουριστικό προϊόν.

Η ιδέα για τη δημιουργία ενός θέρετρου με πλήρως ενοποιημένες λειτουργίες και δραστηριότητες, υπήρξε πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα. Πλέον, πρόκειται για ένα πρότυπο, πολυβραβευμένο διεθνώς θέρετρο με 4 μονάδες, μαρίνα και μεγάλη αγορά. Με δυναμικότητα 2.600 κλινών, απασχολεί 1.600 άτομα προσωπικό, έχει 18 εστιατόρια και bars, θέατρο και θερινό κινηματογράφο. Το 1990 εγκαινίασε ένα καλοκαιρινό φεστιβάλ μουσικής και τέχνης στους χώρους του συγκροτήματος, το οποίο συνεχίζει έως και σήμερα με ιδιαίτερη επιτυχία.

Το επιτυχημένο μοντέλο του ξενοδοχειακού ομίλου ΣΑΝΗ αποτυπώνεται σε πληρότητες για το 2013 άνω του 94%, επιβεβαιώνοντας έτσι την κρίσιμη συνεισφορά του τουριστικού κλάδου στην ελληνική οικονομία.

Υπήρξε Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων από το 2001 μέχρι το 2008. Στη διάρκεια της θητείας του συνέβαλε καθοριστικά στην ενοποίηση των επιχειρηματιών του τουρισμού σε ένα ενιαίο φορέα που εκφράζει όλο το χώρο.

Είναι Πρόεδρος της Πολιτιστικής Εταιρείας Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος, η οποία έχει ήδη αξιόλογη δραστηριότητα σε θέματα σχετικά με τον πολιτισμό της πόλης.

Ο κ. Σταύρος Ανδρεάδης είναι παντρεμένος και έχει έναν γιο.

Την εκδήλωση για τον Έλληνα «Επιχειρηματία της Χρονιάς» 2013 χορηγούν οι:

Syngelidis Group, ΚτήμαΑΛΦΑ, The Tsitouras Collection, XEROX.

Υποστηρικτής:

Endeavor Greece

Χορηγοί επικοινωνίας είναι οι:

Κέρδος, Κεφάλαιο, Boussias Communications, Όμιλος Economia, Capital.gr, News.gr

-τέλος-

Για περισσότερες πληροφορίες:

κ. Σάντρα Σασών, Υπεύθυνη Επικοινωνίας (sandra.sasson@gr.ey.com)

τηλ.: 210 - 28.86.032

website: http://www.ey.com

Σχετικά με το θεσμό «Επιχειρηματίας της Χρονιάς»

Η πρώτη βράβευση «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» έλαβε χώρα στις Η.Π.Α. το 1986. Σήμερα, ο διαγωνισμός αποτελεί μοναδικό στο είδος του θεσμό παγκόσμιας εμβέλειας, καθώς διεξάγεται ετήσια σε περίπου πενήντα πέντε (55) χώρες και στις πέντε (5) ηπείρους. Επιχειρήσεις πενήντα (50) και πλέον νικητών του βραβείου έχουν ήδη εισαχθεί στο NASDAQ 100, όπως η DELL Computers, η Oracle, η Starbucks, η Amazon.com και η Yahoo!. Η συνεχής αύξηση του αριθμού συμμετοχών αποδεικνύει το διεθνές κύρος το οποίο απολαμβάνει ο θεσμός.

Η ανεξάρτητη Κριτική Επιτροπή, η οποία και επέλεξε το νικητή, αποτελούταν και φέτος από διακεκριμένους και υψηλού κύρους εκπροσώπους του επιχειρηματικού, ακαδημαϊκού και δημοσιογραφικού χώρου, υπό την προεδρία του κυρίου Σπύρου Θεοδωρόπουλου, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Chipita Α.Ε. και Έλληνα «Επιχειρηματία της Χρονιάς» 2011. Τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής ήταν οι κ.κ.: Χάρης Γ. Δαυίδ, Πρόεδρος Δ.Σ. της Frigoglass, Νικόλαος Εμπέογλου, Πρόεδρος Δ.Σ. του ALBA Graduate Business School at the American College of Greece, Βασίλειος Κάτσος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Pharmathen S.A. και Έλληνας «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» 2008, Κωνσταντίνος Μαχαίρας, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Ομίλου & Διευθύνων Σύμβουλος Νοτιοανατολικής Ευρώπης του Ομίλου Delhaize, κα. Μαριάννα Μόσχου, Πρόεδρος Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας & Αποκατάστασης Αναπήρων Παίδων (ΕΛΕΠΑΠ) και Γραμματέας Δ.Σ. του Ιδρύματος Ωνάση, Μπάμπης Παπαδημητρίου, Δημοσιογράφος, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ, Βασίλης Θ. Ράπανος, Καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πρώην Πρόεδρος Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.

Η ΕΥ κατέχει ηγετική θέση παγκοσμίως στον χώρο των ελεγκτικών, φορολογικών, χρηματοοικονομικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών. Η βαθιά γνώση και η ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουμε συμβάλουν στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης στις κεφαλαιαγορές και τις οικονομίες σε ολόκληρο τον κόσμο. Δημιουργούμε ηγετικά στελέχη που συνεργάζονται για να τηρήσουν τις υποσχέσεις μας προς όλους τους εταίρους μας. Mε τον τρόπο αυτό συμβάλλουμε σημαντικά στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου για τους ανθρώπους μας, για τους πελάτες μας και για τις κοινωνίες μας.

Το λογότυπο EY αφορά μία ή περισσότερες από τις εταιρείες μέλη της Ernst & Young Global Limited, καθεμία από τις οποίες αποτελεί ξεχωριστή νομική οντότητα. Η Ernst & Young Global Limited είναι μια βρετανική εταιρεία περιορισμένης ευθύνης, δεν παρέχει υπηρεσίες σε πελάτες.

Για περισσότερες πληροφορίες για τον οργανισμό μας, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα  μας www.ey.com.

Αυτό το δελτίο τύπου έχει εκδοθεί από EYGM Limited, η οποία είναι μέλος της παγκόσμιας οργάνωσης EY που επίσης δεν παρέχει υπηρεσίες σε πελάτες.

0.0/60votes
Voting statistics:
RatePercentageVotes
60%0
50%0
40%0
30%0
20%0
10%0
Click to share thisClick to share this